Vinteren 2015 ble det radiomerket til sammen i overkant av 40 ryper (i all hovedsak liryper) i Lierne. Det er størst sjanse for å felle noen av disse rypene i Lierne, men vi vet at i hvert fall en av dem har fløyet over til Snåsa – derfor dette info.skrivet til dere som jakter i Snåsa også. Disse rypene er ikke underlagt noen form for fredning under jakta, slik at de kan felles på linje med umerkede ryper.

Skulle du felle en rype med radiosender (halssender med antenne; se bilde under) og/eller fotring (noen ryper som bare har en metall-fotring); så er det svært viktig for prosjektet at vi får melding om det. Vennligst ta da i så fall kontakt med og lever inn radiosender og/eller fotring til enten Snåsa fjellstyre (tlf. 468 99 771) eller Høgskolen i Nord-Trøndelag – Steinkjer (kontaktperson: Pål Fossland Moa, tlf. 74112000). I forbindelse med innrapportering og levering av sendere/fotringer ber vi også om opplysninger om HVOR og NÅR rypa/rypene er skutt.

På forhånd takk for hjelpen!

Fjellstyra i Lierne og Høgskolen i Nord-Trøndelag