Med sine store flotte fjellområder har Snåsafjella mye å by på innen friluftsliv med små og store utfordringer og et variert terreng. De lange fjellvegene gjør at de som vil kan komme seg til fjells på sommers tid uten å måtte gå, mens de samme vegene også gir utgangspunkt for lange fjellturer til fots. Her finnes mange fjelltopper å bestige, eller utallige fiskevann og prøve lykken i. Vinterstid har du minst like mange muligheter til å få deg en fantastisk tur til fjells, der du kan forsere store (eller mindre) avstander med ski på beina.

Fjellstyrets 12 hytter er alle fine utgangspunkt for fjellturer, eller de kan være en fin base om man har med seg små barn eller ikke tenker å gå så mye. En oversikt over hyttene finnes her.

Når du skal på tur i Snåsafjella bør du alltid ha med deg skikkelige regnklær og varmt ombytte. Selv midtsommers kan det fort komme væromslag, og da blir det kaldt og surt fjellvær. Kart og kompass bør alltid være med i sekken. Mange har etterhvert også kjøpt GPS som kan være et kjekt supplement til vanlige kart.