Uten tvil er det rypene som trekker de fleste småviltjegerne til Snåsa. Her trives rypene så vel som rypejegerne godt.

 

I september opplever vi stor pågang fra rypejegere som  vil jakte her. Vi må derfor begrense kortsalget for utenbygdsboende i første periode av jakta av hensyn til viltbestandene og jegertettheten. I den regulerte jaktperioden fra 15. – 24. september er statsallmenningene delt inn i 6 jaktfelt, og man søker og får tildelt jaktkort i et av disse. Dersom man ønsker å leie en av fjellstyrets hytter i den regulerte perioden, søker man også om det. Søknad skjer via søknadsskjema på våre hjemmesider.

 

Jaktkort fra 25. september leges ut på Inatur , og selges også via Inatur hos våre kortselgere. Vær imidlertid oppmerksom på at det ikke er tillatt med småviltjakt under tregrensa i tidsrommene 25.09 – 01.10 og 10.10 – 17.10 av hensyn til elgjakta.

Vi kan anbefale å legge jaktturen hit litt senere på høsten. Da er det mindre jakttrykk, og det er enklere å få leid hytte hvis en ønsker det. Og husk at jaktforholdene kan være gode også da. Jaktpresset er utvilsomt størst på lirypene. Jakter du uten hund vil vi anbefale fjellrypejakt.

Det er også åpent for vinterjakt på rype på statsallmenningene i Snåsa. I vinterjakta er det kortere dager og været kan være ustabilt, det kan derfor være greit å leie en fjellstyrehytte som base for jakta. Vinterstid er det gode muligheter for å få leie snøscootertransport inn til hyttene, og det er også muligheter for å søke om å få kjøre selv. Ønsker du å leie transport kan du se nærmere på denne oversikten. Ønsker du å søke om å kjøre selv inn til hytta kan du ta kontakt med Snåsa kommune.

Kjøp jaktkort her