Legger du jaktturen til skogen vil du finne skogsfuglen. Storfugl, orrfugl og jerpe er utsatt for et mindre jakttrykk enn rypene. Her kan du oppleve en virkelig fin jakt, ofte i fred for andre jegere. Hvem drømmer vel ikke om å legge stortiuren i sekken etter en givende skogsfugljakt om høsten?

Det går skogsbilveger innover fjelldalene på Snåsa, så fjellskogene er relativt lett tilgjengelig. Vær imidlertid oppmerksom på at det ikke er tillatt med småviltjakt under tregrensa i tidsrommene 25.09 – 01.10 og 10.10 – 17.10 av hensyn til elgjakta.

De best plasserte fjellstyrehyttene i forhold til storfugljakt er Dalvasshytta, Grisbakkhytta, Øydingshytta, Roktsjøhytta og Bangsjøhyttene.

 

Haren er et lite utnyttet jaktobjekt hos oss, da fuglejakta er betydelig mer populær enn harejakta. Det er synd, for harebestanden er normalt meget god. Vi kan derfor anbefale på det varmeste å legge harejakta hit. Her er det også sjelden at ulven passerer, så det skal være relativt trygt å slippe hunden. Gjennom skogsbilvegnettet er det store områder som er lett tilgjengelig for harejakt.

Dersom du ønsker å jakte hare fra jaktstart den 15. september, så er det enkelt å søke om det via vårt søknadsskjema på våre hjemmesider. Skriv gjerne i merknadsfeltet på søknaden at det gjelder harejakt dersom det kun er det som er aktuelt.

Fra 25. september er det fritt kortsalg på småvilt, men i tidsrommene 25.09 til 01.10 og 10.10 til 17.10 kan det av hensyn til elgjakta kun jaktes småvilt over tregrensa.

Leie av fjellstyrehytter etter at den regulerte jaktperioden er over kan du gjøre selv på inatur.no, eller du kan ta kontakt med fjellstyret. Fjellstyrehyttene som er best egnet til leie ved harejakt er Grisbakkhytta og Roktsjøhytta.

 

Kjøp jaktkort her