Andorsjøen er et vann med lange fisketradisjoner blant lokalbefolkningen og leverer hvert år store mengder matfisk av høy kvalitet. Det blir fisket noe med garn i vannet og mye med oter, noe som har bidratt til å opprettholde en god kvalitet på fisken.

Ørret opptrer som eneste fiskeart i vannet og selv om det kan være langt mellom de virkelig store ruggene, er gjennomsnittsstørrelsen på rundt 400-500 gram. Kondisjonen er gjennomgående god med en rød kjøttfarge.

Flueoteren bør være med på tur til Andorsjøen, og hvis man treffer på riktig periode er fisket i vannet intet mindre enn fantastisk! Er man så heldig at man treffer på en slik periode, er det langt fra umulig å få både 50 og 100 ørreter i løpet av en langhelg. I tillegg til oterfiske, er fiske fra land med spinner og mark effektivt og veldig barnevennlig.

Andorsjøen

Gode fiskeplasser i vannet er spesielt ved utløpet av Smørbekken på nordsiden av vannet, en plass som også anbefales på det varmeste hvis man ønsker å forsøke seg på isfiske. Ståsnører på natten agnet med mark er en sikker oppskrift på fisk, men aktiv pilking med balansepilk eller små mormyskha kan også lure vintertreg ørret.

Selve vannet ligger idyllisk til, med fantastisk panoramautsikt mot hjertet av nasjonalparken og markante fjell som Lurursneisa, Bukvassfjellet og Akselfjella. Fuglelivet i området er også rikt, og er man riktig heldig kan man oppleve å fiske side om side med fiskeørna som hekker ved vannet. En mektig opplevelse!

Snåsa Fjellstyre har ei ny og flott utleiehytte i vestre enden av vannet, Andorsjøhytta. Ved leie av hytta følger det med båt og man har de beste forutsetninger for godt fiske i Andorsjøen, samtidig som det er et godt utgangspunkt for andre tur- og fiskemål. Hytta passer like godt for både barnefamilier og vennegjenger, og alle forutsetninger skulle ligge til rette for en vellykket tur.

Skitt fiske i Andorsjøen med panoramautsikt til noe av Norges vakreste fjellområder!