Bangsjøan var tidligere 3 adskilte sjøer, men etter oppdemming i forbindelse med kraftproduksjon har disse blitt til et stort sammenhengende vann som er meget spennende for fiskere. Vannet er grensevann og deles av Steinkjer, Overhalla, Grong og Snåsa kommune.

Har man kjøpt fiskekort hos en av rettighetshaverne i de ulike kommunene kan man fiske i hele sjøen, uavhengig av kommunegrensene.

Ørreten i Bangsjøan er av meget god kvalitet. Snittstørrelsen er høy og kondisjonen god. Fisken har en fin rødfarge på kjøttet og en sølvblank ytterside. Vannet er stort og har et stort produksjonspotensial med god mattilgang for fisken, og det er gode muligheter for å komme i kontakt med stor fisk.

Fiskeguide - Snåsa fjellstyre

Siden vannet er oppdemt må fiskere som drar hit på isfiske være oppmerksomme på eventuelt dårlig is. I og med at Bangsjøan tidligere bestod av 3 vann bør det også nevnes at man ved bruk av båt bør være observant i forhold til grunner og skjær i overflaten. Observant må man også være hvis man fisker rundt disse skjærene, da ørreten ofte hugger her!

Fiske i vannet er lettest med båt, og tradisjonell dorging med wobblere i ulike fargekombinasjoner vil gi fangst og muligheter for stor fisk. Fiske med oter er også en fin aktivitet for hele familien, og oppsøk gjerne de smale sundene med de mange grunnene og øyene. Her står ofte fisken og beiter ved innsekts klekkinger.

Vannet er stort og vinden kan ta godt, så husk redningsvest til alle mann!

Snåsa fjellstyre har to hytter til utleie ved Bangsjøan. En i vestre enden av vannet, Ytre Bangsjøhytta og en i østre enden av vannet, Østre Bangsjøhytta. Her er det også med båt som kan benyttes.

Ved å kjøre opp fra Bangdalen eller Overhalla kommer man opp til den vestre delen av vannet hvor det er tilrettelagt for utlegging av egen båt.