Finnbursvatnet ligger midt i den vakre og godt kjente Lurudalen, et område som fra langt tilbake er kjent som et godt jakt- og fiskeområde. Selve vannet ligger bra skjermet for vær og vind mellom Grisbakkfjella og Bukvassfjellet. Terrenget rundt vannet er preget av spredt vegetasjon med innslag av furu- og granskog, et fint område for teltturer med hele familien.

Ørret er eneste fiskeart i vannet og den har en fin snittstørrelse, er rød i kjøttet og har generelt god kondisjon. Mulighetene for å få ørret på godt over 1 kg er også tilstede.

Vannet egner seg godt for den som ønsker å gjøre et forsøk med fluestanga. Fra innløpsbekkene går det fine grunner ut i vannet som bør oppsøkes ved innsektsklekking, og er man heldig stiger enn bred sort rygg opp fra dypet og sluker flua begjærlig.

Fiske bål Norske Naturopplevelser AS

Ved utløpselva er det også flere terskler hvor fisk kan stå på brekket å beite. Dette er interessante strømmer å avfiske med frittflytende nymfer. På senkvelden og natten kan det være verdt et forsøk å knyte på en stor nymfe som fiskes relativt dypt og nært land, eksempelvis en Montana. Fjærmygg-klekkere tidlig på sesongen og imitasjoner av maur og andre terrestriske innsekter fra midt i sesongen til ut på høsten, bør heller ikke legges igjen i bilen ved fiske i slike stillestående skogsvann.

Skulle ikke fluefiske slå til kan man alltids fyre opp et bål, rigge spinnstanga med en dupp, agne kroken med feit meitemark og lene seg godt tilbake i lyngen for å vente på at kaffekjelen koker. En meget behagelig og beroligende fiskeform som attpåtil kan være svært effektiv!