Fjellskjækra. Navnet fremkaller drømmende blikk og minner om stor og sprek fjellørret hos fiskere som har vært der inne og prøvd lykken.

Fjellvannet ligger vakkert til i en liten dal, omkranset av bjørkekjerr ved foten av Skjækerfjella, med Skjækerhatten som Snåsas høyeste topp. Ved det nord-vestre landet ligger flere fine teltplasser med utsikt utover vannet og områdene rundt som gir uforglemmelige solnedganger.

Ørreten, som er eneste art i Fjellskjækra, har god kondisjon og er sølvblank. Snittstørrelsen er høy og virkelig stor ørret finnes med sikkerhet i vannet. Flere har opplevd å ta ørret på både 3 og 4 kg, men mange har også stått igjen med slitt snøre og en litt uggen følelse etter at drømmefisken har dratt sin vei.

Fjellskjækra kan være litt utfordrende å fiske i da det er grunt mange steder, men etter litt tid finner man fort frem til de beste stedene. De dypeste partiene ligger langs landet mot nordvest og bør prioriteres ved spinnfiske og meite. Er fluestanga med på turen og døgnfluene klekker over de grunnere partiene rundt øya og lenger øst i vannet, kan en liten, lett dresset og høytflytende imitasjon med Parachute Hackle fisket i overgangen mot dypere vann, gi spennende minutter før den forhåpentligvis forsvinner ned i dypet etterfulgt av en bred ørretspord!

God tur til Fjellskjækra og villmarksfiske etter stor ørret inne i Blåfjella-Skjækerfjella nasjonalpark!