Holmtjønna ligger mellom Raubeinklumpen og Bjønnhifjellet og er lett tilgjengelig på sommeren hvis man kjører inn Roktdalsvegen, en gåtur på 4 km på sommeren. Terrenget rundt tjønna er preget av fjellterreng med små daler og fjellbjørk, et veldig fint og varierende terreng.

Ørret er eneste fiskeslag i vannet. Den har fin snittstørrelse og er som fisken i andre sammenlignbare høyfjellsvann. Rød i kjøttet og god kondisjon, spesielt på sommeren, og med en sølvblank ytterside. Fisk på opp mot 1 kg er oppnåelig, men fisken i Holmtjønna er kjent for å være noe sky. Ofte gir fiske på natten eller under dårlig værforhold med mye vind, bedre uttelling enn fiske på dagtid med speilblankt vann.   

Tjønna varierer med tanke på dybdeforhold, noe som gir spennende forhold for fiskeren. Mange av grunnene er lett tilgjengelig fra land og både fluefiskeren og spinnfiskeren har gode muligheter. Tradisjonelle spinnere som Panther Martin, Mepps og Droppen i sølv, sort og rød gir ofte uttelling i slike høyfjellsvann, det samme med små skjesluker i samme fargekombinasjoner.

Fluefiskeren bør forsøke små og mørke døgnflueimitasjoner. I og med at det står en del bjørk nært vannkanten er det verdt et forsøk med lysegrønne nymfer som etterligner bjørkemålerens larver.

Hele veien rundt Holmtjønna er det fine steder for å slå opp teltet nede ved vannkanten og forholdene ligger godt til rette for å utforske andre omkringliggende vann.