Middagstjønna, navnet skaper forventninger om knallrøde ørretfileter som krøller seg i pannen over fjellbjørkebålet, mens fiskeren utålmodig venter på middag etter en lang dags fiske. Og tar du turen til Middagstjønna er sjansene gode for å oppleve akkurat dette.

Mange lokale fiskere tar seg ofte en tur til Middagstjønna i løpet av sommersesongen for å fiske etter ørret av høy kvalitet.

Ørreten holder en jevn og fin snittstørrelse og ørret på godt over 2 kilo har blitt tatt. Ørreten er av god kvalitet med rød kjøttfarge og meget god kondisjon.

Vannet er kjent for å være noe vrient, og ørreten kan være vanskelig å få. Men den som venter på noe godt, venter sjelden forgjeves og ørreten i Middagstjønna er verdt å vente på.

Selve vannet er veldig variert med tanke på dybdeforholdene, noe som fører til at det burde være forhold for godt fiske gjennom hele sesongen.

Spinnfiske fra land med tradisjonelle sluker og spinnere i sølv, rød, sort og blå fortjener en sjanse.

Området mellom de to vannene som utgjør Middagstjønna bør vekke fluefiskerens oppmerksomhet, og ved innsekts-klekkinger kan dette gi spennende timer med tørrflua.

Middagstjønna ligger også som et fint utgangspunkt for fiske i andre områder i Skjækra, eller som et mål for fiskere på rundtur.