Nåvatnet er et meget bra ørretvann og er trolig, sammen med Andorsjøen og et par andre, av de vannene i Snåsa som har bidratt med mest matfisk opp gjennom tidene.

Vannet egner seg ypperlig for de som vil ta med familien på tur. Avstanden fra nærmeste bilvei er overkommelig for de fleste på sommerstid, og ved leie av Nåvasshytta med båt, skulle forholdene ligge til rette for mange fine opplevelser med fiske.

Ørreten i Nåvatnet er blank og fin med bra snittstørrelse og god kondisjon. De virkelig store eksemplarene er det noe lengre mellom, men fisk på godt over ett kilo er ingen umulighet.

Kveldstur til Stigåtjønnin juli 2009 CR

Mange av de som fisker i Nåvatnet benytter seg av båt og fisker med flueoter. Dette kan gi stor fangst og ofte vil kun en runde rundt vannet resultere i middag for flere dager.

Det er flere partier i vannet som er litt grunnere, og disse kan lett nås med båt. Overgangene til disse grunnene er ofte gode fiskeområder, både for de som benytter seg av oter og spinnstanga. Dette er også ypperlige steder for å forsøke seg med tørrflua når Skjækerfjella speiler seg i en lett kruset vannflate. Ofte er nettopp litt vind, gjerne fra vest i kombinasjon med nedbør, det som skal til for å få oppleve et riktig godt fiske.

Nåvatnet og Nåvasshytta bør også være et yndet turmål på vinterstid, og ved leie av hytta er det mulig å få transport med snøscooter. Fisket på vinteren er som for sommeren, meget godt i store perioder, spesielt ut på våren. Med skareføre, ski og april-sol fra skyfri himmel er det også et fint utgangspunkt for utforsking av andre spennende vann i nærområdet, og kanskje finner man seg her ett nytt favorittvann…

God tur til Skjækra og skitt fiske i Nåvatnet!