Snaufjellvatnet! Navnet forteller det meste.. Her, i hjertet av Akselfjella, er det høyfjell så langt øyet kan se og området er preget av karrige natur vakkert omringet av mektige fjell i himmelranden.

Dette er et typisk høyfjellsvann, hvor fiskesesongen på sommeren kan være relativt kort, men intens. Ørreten er knallrød i kjøttet med sølvblank ytterside og god kondisjon. Størrelsen er jevnt over god.

Som typisk for slike høyfjellsvann er ørreten noe vrien å komme i kontakt med og den kan være sky. Fiskere som var mye i området lengre tilbake i tid benyttet ofte senkvelden og natten til å fiske på Snaufjellvannet. Dette gav ofte mye bedre resultater enn fiske på dagtid.

Snaufjellvatnet og omkringliggende vann innbyr også til spennende fluefiske, og utstyrt med lett utstyr, gjerne i klasse 4-5 går man spennende tider i møte ved de intense døgnflueklekkingene som ofte er på midtsommeren ved slike vann.

Legg heller ikke igjen marken hvis turen går inn til disse områdene. Mange erfarne fiskere har sverget til bunnmeite eller fiske med markdupp på kveldstid i disse vannene, ikke uten grunn…

Selve området er også relativt unikt, siden svært gode fiskevann ligger på rekke og rad innover. Her er det bare å velge og vrake, men pass på å ikke gå forbi de små pyttene uten navn på kartet, de kan romme store overraskelser…